Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Cheesecake



Ξεκινάμε με την αγαπημένη μου συνταγή και αυτή που έχει πάρει τις περισσότερες καλές κριτικές....Το Cheesecake!!! Πρόκειται για συνταγή της θείας μου που την έχω υιοθετήσει και κάθε φορά που το φτιάχνω γίνεται τέλειο. Δεν υπάρχει κάποιος που να το έχει φάει και να μην του αρέσει ακόμα και αυτοί που δεν τους αρέσει γενικά το cheesecake.

Πάμε λοιπόν για τα υλικά

ΥΛΙΚΑ:
400 γραμ. μπισκότα Digestive(2 πακέτα μικρά ή 1 μεγάλο και 8 μπισκότα ακόμα)
1 βανίλια
1 πακέτο τυρί Philadelfia των 200 γραμ.
7 κουταλιές σούπας γεμάτες ζάχαρη
125 γραμ. βούτυρο Brenda ή Lurpak
1 φακελάκι ζελέ ανανά ή λεμόνι( εγώ προτιμώ μακράν τον ανανά)
2 ποτήρια γάλα φρέσκο
1 φακελάκι σαντυγή
μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στην αρχή χτυπάμε τη σαντιγή με το ένα ποτήρι γάλα  μέχρι να γίνει αφράτη και τη βάζουμε στο ψυγείο όσο συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Σειρά έχει ο ζελές, τον οποίο φτιάχνουμε  σε ένα ποτήρι καυτό νερό και τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει αλλά όχι να πήξει!!! Όπως είπα και στα υλικά εγώ προτιμώ το ζελέ ανανά, δεν αφήνει αίσθηση ανανά αλλά δίνει μια ιδιαίτερη γεύση που νομίζω ότι του πάει πολύ. Όσο περιμένουμε να κρυώσει λίγο ο ζελές, αλλά όχι να πήξει, λιώνουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη, σαν αλεύρι! Λιώνουμε και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Αυτό θα είναι η βάση του cheesecake μας. Στη συνέχεια πέρνουμε την ειδική φόρμα που έχουμε για cheesecake, ή μικρά ποτηράκια, ή ότι άλλο πιστεύουμε ότι ταιριάζει να χρησιμοποιήσουμε και τα αλοίφουμε με λάδι. Αφού βάλουμε το λάδι απλώνουμε και το μείγμα μπισκότο-βούτυρο. Πρέπει να προσέχουμε όταν φτιάχνουμε τη βάση να ανακατέψουμε πολύ καλά το βούτυρο με το μπισκότο έτσι ώστε να πάει παντού. Έπειτα χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη, το υπόλοιπο γάλα και τη βανίλια μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βγάζουμε τη σαντιγή από το ψυγείο και πάμε για το δεύτερο χτύπημα στο οποίο ρίχνουμε σιγά σιγά εναλάξ τη σαντιγή και το ζελέ.Αφού είναι έτοιμο το μείγμα το απλώνουμε πάνω από το μπισκότο και το αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο να σταθεί. Όταν είναι έτοιμο χτυπάμε τη μαρμελάδα, αν δεν  μας αρέσουν τα κομματάκια που τυχόν έχει, και την απλώνουμε όμορφα πάνω από την κρέμα που τώρα θα έχει πήψει και θα έχει πάρει υπέροχη υφή.(Η φωτογραφία από πάνω δεν είναι δική μου...δυστυχώς αυτή που έχω είναι κάπως σκοτεινή μόλις το ξανακάνω θα προσπαθήσω να βγάλω μια πιο ωραία και να την ανεβάσω αντί αυτής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου