Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Τουρτίτσα

Από μικρή όταν είχαμε γενέθλια στο σπίτι η μαμά έφτιαχνε πάντα τούρτα. Ποτέ δεν έσβησα κεράκια σε έτοιμη και δε μ'αρέσει κιόλας, με μόνη εξαίρεση φέτος στα γενέθλια μου που έκοψα από το ζαχαροπλαστείο γιατί έκανα cheesecake αντί για τούρτα.

Για τα επόμενα όμως γενέθλια στο σπίτι μας έκανα μια λευκή τούρτα!!!.

Τις κρέμες τις πήρα έτοιμες και μόνο τις χτύπησα με γάλα. Έτσι για την τούρτα χρειάστηκα:

-παντεσπάνι(έτοιμο και αυτό)
-1 φακελάκι κρέμα για μιλφέιγ
-1 φακελάκι φυτική σαντιγή
-800 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
-1 1/2 κούπα νερό
-4-5 μεγάλες κουταλιές ζάχαρι
- 1 1/2 κουταλιά κονιάκ
- 1 κουτάκι κερασάκια

Για να τη φτιάξω χτυπησα τη σαντιγή με 200 γραμ γάλα και έπειτα την κρέμα μιλφέιγ χωριστά με 600 γραμμάρια γάλα. Έβαλα τις κρέμες στο ψυγείο και ξεκίνησα το σιρόπι. Για το σιρόπι έριξα το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα και τα άφησα να πάρουν βράση. Αφού πήραν βράση το αφησα κάνα 5λεπτο μπορεί και παραπάνω έτσι ώστε όταν ρίχνεις μια σταγόνα από το ζουμί στον πάγκο και την κάνεις με το χέρι σου αυτή να κολλάει.
Έβγαλα το σιρόπι και μετά σε μια ωραία βάση που έχω έβαλα το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι. Το ράντισα καλά, καλά με σιρόπι και άπλωσα μπόλικη κρέμα μιλφέιγ. Επανέλαβα ακόμα μια φορά βάζοντας το επόμενο παντεσπάνι, σιρόπι και κρέμα μιλφέιγ. Στη συνέχεια έβαλα και το τελευταίο κομμάτι παντεσπάνι σιρόπι,κρέμα μιλφέιγ και ήρθε η ώρα της σαντιγής. Άπλωσα μπόλικη από πάνω και γύρω-γύρω και πραγματικά έγινε πάρα πολύ εμφανίσιμη. Πήρα μετά και το κορνέ και έκανα τα κλασσικά σχεδιάκια πάνω από την τούρτα. Το εγχείρημα τελείωσε με τα κερασάκια και πραγματικά βλέποντας τη ήμουν πολύ περίφανη για την εμφάνιση. Από γεύση το παράκανα λιγάκι με τη ζάχαρη και το σιρόπι παραβγήκε γλυκό(η αναγραφόμενη δόση είναι με λιγότερη ζάχαρη).

Στο επόμενο ποστ θα ανεβάσω και φώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου