Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Τηγανιτό ρύζι με κομματάκια χοιρινό και τσίλι

Επιτέλους και μια αλμυρή συνταγή!!!Χτες το βράδυ που γύρισα σπίτι έψαχνα να δω τι θα μαγειρέψω έβγαλα λοιπόν κάτι χοιρινές μπριζολίτσες από την κατάψυξη και άρχισα να σκέφτομαι. Κατέληξα στο εύκολο, δηλαδή να τις κάνω στο φούρνο...επειδή όμως το φαγητό το παίρνω στη δουλειά και στο τέλος η μπριζόλα γίνεται σα σόλα έριξα κανονικά τις δύο από τις τέσσερις στο φούρνο με το λαδάκι τους και τα λοιπά και αποφάσισα να αυτοσχεδιάσω στις υπόλοιπες δύο.
Πρώτη σκέψη να το συνοδέψω με ρύζι...Πήρα ένα ωραιότατο σακουλάκι ρύζι(πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνουν όλοι το ρύζι με το σακουλάκι...) και το έριξα σε βρασμένο αλατισμένο νερό και συνέχισα με τις μπριζόλες. Πήρα την ωραιότατη επιφάνεια κοπής μου και την ψιλόκοψα σε κυβάκια. Έβαλα ελαιόλαδο στο τηγάνι, τα αλατοπιπέρωσα και τα έριξα να τσιγαριστούν. Τα τσιγάρισα για κάνα 5λεπτο και τα έσβησα με λίγο λευκό κρασί. Όλο αυτό το έκανα για κάνα δεκαλεπτάκι και μετά πρόσθεσα 2-3 μεγάλες κουταλιές γλυκό τσίλι που πήρα από το super market. Φοβερή μυρωδιά και γεύση!!! Αφού το άφησα σύνολο κάνα εικοσάλεπτο και αφού είχε γίνει και το ρυζάκι το έριξα και αυτό στο τηγάνι και τα ανακάτεψα!!! Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά πολύ καλό. Το τσίλι δίνει μια διαφορετική ιδιαίτερη γεύση και απογειώνει το αποτέλεσμα...Φωτογραφία ως συνήθως δεν έχω...Θα προσπαθήσω στα επόμενα...

1 σχόλιο:

  1. καλή αρχή!κ εμείς μόλις "ανοίξαμε". Πολύ ωραίο το styling του blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή