Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Caipiroska

Ας κάνουμε ένα διάλλειμα από τα γλυκά και ας δοκιμάσουμε ένα coctail, το αγαπημένο μου. Caipiroska φράουλα!!!



Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
1 ποτήρι χαμηλό με μεγάλο πάτο
1 καλαμάκι
πάγο (κατά προτίμηση τριμμένο ή τα παγάκια αυτά που είναι πολύ μικρούλια)
3 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
1/2 lime
φρέσκες φράουλες ή χυμό φράουλας.

Βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη στον πάτο του ποτηριού,κόβουμε το lime στη μέση και μετά το ένα μισό πάλι στα τέσσερα. Βάζουμε τα κομμάτια πάνω από τη μαύρη ζάχαρη με τη φλούδα στην πάνω μεριά και βρίσκουμε κάτι ένα κουτάλι ή κάτι πλατύ σαν αυτό που έχειτο γουδί για να πατήσουμε λίγο τα lime και να βγει αρκετός χυμός μεσα στο ποτήρι. Ρίχνουμε τον πάγο, δυο δάκτυλα βότκα και στη συνέχεια ανάλογα με το τι μας αρέσει ή τι έχουμε ή πολτοποιούμε τη φράουλα και τη βάζουμε μέσα ή ρίχνουμε το χυμό.
Με το χυμο γίνεται λίγο πιο γλυκό και ελαφρύ, με τη φρέσκια φράουλα είναι το κλασσικό και το σωστό αλλά είναι μπελάς. Έπειτα κόβουμε το καλαμάκι στη μέση και ανακατεύουμε λίγο το ποτό να αναμιχθεί η βότκα με το χυμό ή τη φράουλα. Και είμαστε έτοιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου