Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Γαριδομακαρονάδα

Πολύ αγαπημένο φαγητό!!! Γαριδούλες με μακαρόνια, για την ακρίβεια με λιγκουίνη. Φωτογραφίες υπάρχουν θα τις αναρτήσω σε επόμενο post. Πάμε γρήγορα για υλικά και παρασκευή!!!

-Γαρίδες ένα πακέτο(ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό μέγεθος)
-1 πακέτο ψιλοκομμένο ντοματάκι(500 γρ)
-σκόρδο
-λίγο ούζο
-αλάτι & πιπέρι φυσικά
-ελαιόλαδο μπόλικο
-ένα πακέτο λιγκουίνι

Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες από όλα συμπεριλαμβανομένου και το εντεράκι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει και ρίχνουμε λίγο σκόρδο(κανονικά βάζεις και κρεμμύδι αλλά δεν το τρώω). Μόλις κάψει το λαδάκι και μυρίσει το σκόρδο ρίχνουμε τις γαρίδες τις οποίες τις αλατοπιπερώνουμε και τις τσιγαρίζουμε 2-3 λεπτά μέχρι να τις δούμε να διαφανίζουν λιγάκι και να μαζεύουν. Έπειτα σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε λίγο στη φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφου εξατμιστεί τις κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια φτιάχνουμε τα λιγκουίνι χωρίς να τα βουτυρώσουμε ή λαδώσουμε γιατί ούτως ή άλλως θα ανακατευτούν με τη σάλτσα.

Και τώρα είναι η σειρά για τη σάλτσα βάζουμε μπόλικο λαδάκι, ρίχνουμε λίγο αλατάκι και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Σιγοβράζουμε για κανα 20λεπτο, ή μέχρι να δούμε ότι έχουμε μια ωραία σάλτσα, και στη συνέχεια ρίχνουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες με όλα τα ζουμιά τους που έχουμε απο το τηγάνισμα.

Μετά τις γαρίδες σειρά έχει το λιγκουίνι το οποίο ρίχνουμε στη σάλτσα με τις γαρίδες. Τα ρίχνουμε, τα ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε 2-3 λεπτά και τέλος!!!

Διαλέγουμε μια ωραία πιατέλα και σερβίρουμε. Εγώ τρελαίνομαι να τα τρώω με μπόλικο τριμμένο τυράκι από πάνω...!!!!Στη σάλτσα πάει και φρέσκος μαϊντανός.

Και η φωτογραφία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου